Πρακτικά Συνέλευσης 28/5/2011

Πρακτικά της Παρασκευής 28/5

 1. Το πρώτο αίτημα που διατυπώθηκε ήταν η ανάγκη για την περαιτέρω μαζικοποίηση του κινήματος .Πολλοί είπαν οτι πρέπει κάθε μέρα να γινόμαστε περισσότεροι .Η δύναμή μας είναι η μαζικότητα.Κατατέθηκαν και προτάσεις σχετικά με την οργάνωση αλλά και την εξώστρεφη παρούσια της διαμαρτυρίας.Το αίτημα το οποίο ακούστηκε απ’τους περισσότερους ήταν το αίτημα για γνήσια δημοκρατία.Πιο συγκκριμένα ειπώθηκε ότι δημοκρατία δεν είναι η ψήφος κάθε 4 χρόνια αλλά η όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του λαόυ σε κρίσιμα ζητήματα.Διατύπώθηκε πρόταση για δημοψήφισμα αναφορικά με το μνημόνιο η οποία έτυχε ευρύτατης αποδοχής.Δημοκρατία δεν είναι το κοινοβούλιο το οποίο έχει κουρελιαστεί απ΄τους δανειστές και την τρόικα αλλά αυτο που κάνουμε εδώ .Επίσης μπήκε το ζήτημα της ύπαρξης των πολιτικών κομμάτων .Ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης κομμάτων ενώ πολλοί εξέφρασαν την καθολική απονομιμοποίηση όλου του πολιτικού συστήματος.Παράλληλα εκφράστηκε η ανάγκη για εναλλακτικές μορφές οργάνωσης του λαόυ πέρα απ΄τα κόμματα και τον οργανωμένο συνδικαλισμό.Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα το οποίο μπήκε ηταν αυτό της κρίσης χρέους.Κοινή αντίληψη ,δεν δημιουργήσαμε εμέις την κρίση και δεν πληρώνουμε τα σπασμένα τους.
 2. Σε ποιούς χρωστάμε ?Να δοθεί δημοσιότητα στο χρέος για τον λαό
 3. Δεν χρωστάμε σε κανένα.Δεν θέλουμε να πλήρώσουμε για κατι που δεν χρωστάμε .Ο λαός δεν χρωστάει ούτε το 1%.
 4. Ο μηχανισμός του χρέους είναι εργαλείο κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτήσιας χωρών .Απαξίωση της εργασίας.Επέμβαση υπερεθνικών δομών εξουσίας στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας .Κατάλυση της δημοκρατίας.Δεν τα φάγαμε δεν έχουμε ενοχές.Μας ενώνουν περισσότερα απ’αυτά που μας χωρίζουν.Πρόταση για προβόλη του debtocracy.
 5. Υπάρχει άλλος δρόμος ,αυτός της αλληλεγγύης
 6. Αίτημα για επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους.Πρέπει να σκεφτούμε πως θα δυναμώσουμε.Είμαστε σε περίοδο εξεγέρσεων.Να ακολόυθησουμε το παράδειγμα της αυτοοργάνωσης του λαού της Αργεντινής μέσα την κρίση.
 7. Δραματική άνοδος της ανεργίας στην Κρήτη.Σε όποιες χώρες μπήκε το ΔΝΤ το αποτέλεσμα ήταν η φτώχεια , η πείνα και η εξαθλίωση του λαού.Πρέπει να κάνει προχώρημα το κινημα οργανωτικό και πολιτικό.
 8. Να συντάξουμε κείμενο με αιτήματα.Να αποκτήσουμε ταυτοτητα
 9. Η κυβέρνηση μας πρόδωσε
 10. Πρέπει να δίνεται αρκετός χρόνος για συζήτηση
 11. Δεν θέλουμε να αλλάξει η κυβέρνηση ,θέλουμε να αλλάξει το σύστημα.Η δημοκρατία δεν είναι η αντιπροσώπευση.Το χρέος το δημιούργησε το χρηματοπιστωτικό συστημα και οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.Πρέπει να καταργηθούν.Άμεσος στόχος να φύγει η κυβέρνηση
This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.