Πρακτικά Συνέλευσης 29/5/2011

Πρακτικά της Κυριακής 29/5

 1. Να καεί η βουλή
 2. έχουμε οικονομική δικτατορία,θα μας πάρουν τα πάντα και εμείς θα μείνουμε θεατές;πρέπει να κάνουμε μερικά πράγματα για την πόλη μας όπως να βγούμε στις γειτονιές.
 3. Συγκινημένη γι’αυτό που γίνεται.Η κρίση είναι και κοινωνική και οικονομική και υπάρχουν 2 δρόμοι:είτε να δράσει μια χρήσιμη μάζα πολιτών,είτε να καταρρεύσουμε.Δεν υπάρχει χρόνος.Αποικιοκρατικοί όροι,δανεικές συμβάσεισ της Ελλάδας,εκχώρηση κυρίαρχων δικαιωμάτων στους δανειστές.Υπάρχει ανάγκη για προστασία πρωτογενούς παραγωγής.
 4. Ξεπουλάνε πλήρως τη χώρα.Έχουμε γίνει υποτελείς στην Ε.Ε.Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι.Σηκώστε το κεφάλι.Φτύστε τους,να μην τολμάνε να βγουν από το σπίτι τους.Τρέφουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και κουβαλάνε κομματοταμπέλες.
 5. Αυτό που γίνεται στις πλατείες είναι πολιτική κίνηση αλλά αχρωμάτιστη.
 6. Δεν ελέγχουμε τις εισαγωγές μας ούτε τίποτα.Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ φέρνουν άρρωστα προϊόντα.Δεν μπορούμε να φάμε ούτε ντομάτα, και το λάδι διέλυσε.Οι εταιρίες παίρνουν τα λάδια των μικρών παραγωγών και τα πουλάνε πανάκριβα.
 7. Όλοι κοιτάνε το ατομικό συμφέρον τους.Ρίχνω το φταίξιμο σε όλους.Είδαμε πώς λειτουργούν οι κυβερνόντες μέχρι τώρα.Δεν τα φάγαμε μαζί,αλλά μαζί τα πληρώνουμε.Τα κράτη δεν ανήκουν σε κανέναν πέρα από τους πολίτες,Από τον καναπέ προτιμάμε τη διαδήλωση στην πλατεία.
 8. Μπήκαμε σε σχολή για να βγούμε άνεργοι.Στο κοινωνικό ιατρείο μπορεί ο καθένας να παέι και να δεχθεί περίθαλψη.
 9. Ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης για 2 χρόνια τώρα.Έχει όλα τα τμήματα,είναι για όλους.Σας θέλουμε μαζί μας.1μήνα δεν πληρώνουμε στο νοσοκομείο.
 10. 1 χρόνο μας έχουν φλομώσει στα ψέμα.Από το λεφτά υπάρχουν στο κλείσιμο σχολείων,νοσοκομείων κτλ.δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθει το ΔΝΤ ενώ οι συννενοήσεις έχουν αρχίσει απο το 2008.Άλλο ψέμμα;το ΔΝΤ είναι μονόδρομος.Μόνο πείνα έφερε.Η κατάσταση αυτή δεν είναι μονόδρομος όπως φάνηκε απο την Ιρλανδία,Αργεντινή,Ρωσία κτλ.Ο άλλος δρόμος περνάει από τις πλατείες.1χρόνο τώρα έχει φανεί ότι δε μας σέβονται καθόλου.
 11. Χαίρομαι που δε συμμετέχουν κόμματα.Το θέμα είναι γενικό.ας πιστέψουμε σε αξίες.Η κρίση δεν είναι τυχαία.Θέλουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.Δε θέλουν ανθρώπους,θέλουν αριθμούς.Μας χρέωσαν όλους σε τράπεζεσ για να μας ελέγχουν.
 12. Πρωτόγνωρες αυτές οι συγκεντρώσεις και πρέπει να πληθαίνουν.Πρέπει το όραμά μας να είναι στην πτώση του πολιτικού συστήματος,Είναι θλοβερό η νεολαία να φανατίζεται τόσο με τα κόμματα.Ίσως να πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα.Πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω.
 13. Πρέπει να ερχόμαστε κάθε μέρα.Έχουμε την αμφιβολία του μετά.Αλλά πρώτη είναι η συμμετοχήμας εδώ.Ασ μην ξενερώσουμε τόσο εύκολα.
 14. Πρέπει να δούμε τι μπορεί να προκύψει από τέτοια πράγματα.Να του δώσουμε χρόνο να αναπτυχθεί.Σίγουρα υπάρχουν κ άλλες λύσεις.
 15. Θέλουν να καταλύσουν την εθνική κυριαρχία.Ανάγκη για δημοψήφισμα
 16. Αποδομείται το σύστημα υγείας,να ενισχύσουμε το κίνημα δεν πληρώνω.Να σώσουμε την υγεία μας.
 17. Έχουμε το δεκαίωμα στην αξιοπρέπεια.Πρέπει να πάρουμε τη ζωη στα χέρια μας.Ανάγκη για καινούρια μορφή πολιτικού συστήματος.
 18. Να δώσουν το μισθό τους οι βουλευτές.Αυτοί τα φάγανε,αυτοί να πληρώσουν.
 19. Πρέπει να γίνουμε περισσότεροι.Χαίρομαι που δεν υπάρχουν κόμματα,Ελπιδοφόρο που κατεβαίνουν ανθρωποι για πρώτη φορά στο δρόμο.
 20. Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.
 21. Γράφεται ιστορία στο χώρο.Τι μας ενώνει;Να μείνουμε στην πλατεία.Πολιτικό μας αίτημα είναι το να φύγει η κυβέρνηση και ακόμα και αν υπάρξει απόμενη θα είναι φοβισμένη για την προηγούμενη θα την έχουμε διώξει εμείς.
 22. Δημιουργήθηκαν ιδεολογίες που βοήθησαν τις κυρίαρχεσ τάξεις.Αυτόδηλώνει και τη δύναμή μας.Αυτό που γίνεται εδώ είναι πολιτικό.Ο πόλεμός τουσ έχει πολιτικά μέσα το μνημόνιο και η απάντησή μας πρέπει να είναι πολιτική.
 23. Επίθεση στα σχολεία.Αυταρχικοποίησή τους.Όλα τα αποφασίζει το υπουργείο.Κακής ποιότητας παιδεία.Η θηλειά του χρέους πρέπει να φύγει.Εμείς εδώ στην πλατεία τι κάνουμε;πρέπει να σκεφτούμε το ψήφισμα της πλατείας συντάγματος.
 24. Φέρτε περισσότερο κόσμο.Ανατρέξτε στο παραδοσιακό.Δεν υπάρχει χρόνος.Κάντε τα τώρα.
 25. Το κίνημα αγανακτησμένων πολιτών να αποκτήσει κάποια χαρακτηριστικά,μία κατεύθυνση.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:ενημερωτικό για όλη την Ελλάδα στις 29/5.Αφίσες.Blog

This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.