Πρακτικά Συνέλευσης 2/6

Πρακτικά της Πέμπτης 2/6

 1. Να προωθηθεί το ψήφισμα σε φορείς και συνδικάτα. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργίες και καταλήψεις
 2. Πρόταση για ομάδες που θα οργανώνουν θεματικές συζητήσεις.
 3. Μεταμόρφωση της πλατείας Συντάγματος. Τα κανάλια εσκεμμένα προβάλλουν την παρουσία φασιστικών ομάδων. Ο κόσμος τους έχει απομονώσει. Η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο ετερόκλητο, ο οποίος θέτει πολιτικά ζητήματα. Υπάρχουν ομάδες εργασίας και θεματικές συζητήσεις. Παρατηρείται πρωτοφανής κοινωνική διαθεσιμότητα. Πολιτικά αιτήματα: Να φύγει η κυβέρνηση, να μην επιστρέψει ποτέ ξανά ο δικομματισμός. Να μην χαρίσουμε το κίνημα σε φασιστικά στοιχεία. Δεν πρέπει να απαξιώνουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν είναι όλοι ίδιοι
 4. Πρέπει να ορίσουμε τη δομή της συζήτησης. Να προτείνουμε θέματα συζήτησης. Κεντρικό ζήτημα το χρέος. Ποια είναι τα αίτια του χρέους και ποια πρέπει να είναι η απάντησή μας. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους. Να φύγουν όλοι. Να οργανωνώσουμε δημοψήφισμα από τα κάτω.
 5. Πρώτα πρέπει να δούμε τι θα αλλάξουμε και μετά το πώς. Κάθε συνέλευση μπορεί να αυτοθεσμίζεται. Οι ομιλητές να καθορίζονται με κλήρωση.
 6. Πρέπει να κατέβουμε σε απεργίες σε όλα τα μέτωπα
 7. Δεν βρίσκω νόημα στο δημοψήφισμα και στις θεματικές συζητήσεις.
 8. Συμφωνώ με τις θεματικές. 1η θεματική:Χρέος, μέτρα και απάντηση. Ομάδες προπαγάνδισης και ομάδες τύπου. Να καλέσουμε συλλόγους και φορείς. Να μπει το ψήφισμα στις συνελεύσεις τους με σκοπό να μαζικοποιηθεί το κίνημα. Δελτίο τύπου.
 9. Καταλήψεις και απεργίες παντού.
 10. Το δημοψήφισμα είναι μια διλημματική ερώτηση. Ποιός θα την καθορίσει;
 11. Να πτωχεύσουμε και να ξεκινήσουμε απ΄την αρχή
 12. Εδώ αποφασίζουμε για ποια πράγματα θα αγωνιστούμε
 13. Δεν θα εναποθέσουμε τη μοίρα μας σε ένα δημοψήφισμα. Η απάντηση μας θα έρθει μέσα από ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό. Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας. Δεν χρειάζεται να πάρουμε απόφαση για το αν θέλουμε δημοψήφισμα η όχι αλλά για τον αν θα αγωνιστούμε. Πολιτικό όπλο η απεργία. Πρέπει να μαζικοποιήσουμε τη συνέλευση. Να αποκτήσουμε πολιτικό πρόταγμα.
 14. Έξω τα κόμματα. Να πάμε στους χώρους μας
 15. Άτοπο το δημοψήφισμα για το μνημόνιο. Το να μπαίνουμε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες μας πάει πίσω. Η απάντηση θα δοθεί στο δρόμο. Η κοινωνική απάντηση έχει δοθεί. Το βασικό ζήτημα είναι να ενισχυθεί η μαζικότητα των γεν. συνελεύσεων και του κινήματος. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα κίνημα προοδευτικό και ριζοσπαστικό με αιτήματα που ενώνουν.
 16. Συντονισμός με συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα. Να συζητήσουμε για την Κυριακή. Να κάνουμε κάτι σε επίπεδο Κρήτης. Διαμαρτυρία στην περιφέρεια. Η συνέλευση δεν μπορεί να καλέσει σε απεργία. Άμεση ανάγκη να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργίες .
 17. Ο καπιταλισμός προάγει τον ατομισμό και τον εγωϊσμό. Πρέπει να κάνουμε κάτι για τους ανέργους. Να επιβάλλουμε αιτήματα στον δήμο. Να δείξουμε ποιοι είμαστε.
 18. Το δημοψήφισμα αποπροσανατολίζει απ΄το πραγματικό πρόβλημα. Κάλεσμα σε απεργία στις 15/6
This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.