Πρακτικά Συνέλευσης 31/5

Πρακτικά της Τρίτης 31/5

 1. Να ψάξουμε τοπικά ελληνικά προϊόντα
 2. Η κρίση όχι μόνο ελληνική αλλά παγκόσμια.Αιτία:Η Ελλάδα δεν έχει παραγωγική βάση .Αιτία και το ευρώ.Οικονομικές ελίτ καθορίζουν την οικονομία μας.Άλλοι απφασίζουν για τη ζωή μας και τώρα είναι η ευκαιρία ο λαός να βγει στο προσκήνιο.Δεν θα αλλάξει κάτι αν φύγει μόνο τα ΔΝΤ.Πρόταση για δημοψήφισμα και νέο Σύνταγμα.Να γίνουν συνελεύσεις πλατείων και γειτονιών με αίτημα να γίνει δημοψήφισμα.Να κόψουμε τους δεσμούς εξάρτησης με όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ.
 3. Να οργανωθούμε.Να συσταθούν ομάδες προπαγάνδισης της συνέλευσης.Να συμμετέχουν στο κίνημα και άλλες ομάδες ,όπως το συντονιστικό πρωτοβάθμιων ,φοιτητικοί σύλλογοι ,κτλ.Πρώτη κίνηση :αντίσταση του λαού σε περίπτωση χρεοκοπίας.Δράση απέναντι σε αυτά που αντιμετωπίζουμε.
 4. Προσωρινό ψήφισμα τώρα.Μόνιμο το σκ ,που θα έχει περισσότερο κόσμο.Δεν αναγνωρίζουμε το δικό τους χρέους.Διαγραφή του χρέους,κρατικοποίηση των τραπεζών .Διαγραφή των δανείων των φτωχών.Να θέσουμε αίτημα αλλαγής του Συντάγματος.Δεσμευτική εντολή.Πολιτική αλλαγή:Ένα νέο σώμα εκτελεστικό ,νομοθετικό και δικαστικό ελεγχόμενο απ΄το λαό.Αιρετότητα και ανακλητότητα των κρατικών λειτουργών και όχι διορισμός τους απ΄την κυβέρνηση.Δεν υπάρχει σωτηρία με τις εκλογές.Πάνε να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία.Έξω απ΄την ΟΝΕ και την ΕΕ.Διαγραφή του χρέους.Κρατικοποίηση των τραπεζών,ισχυρό εθνικό νόμισμα και διαγραφή του χρέους.
 5. Το σύστημα προσπαθεί να φτιάξει ανθρώπους που μόνο θα ακούνε .Πρέπει να μιλήσουμε όλοι.Με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ 1 δις άνθρωποι ζουν με ένα δολλάριο τη μέρα,χωρίς πρόσβαση σε νερό και είδη πρώτης ανάγκης.Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί.Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις τους.Δεν πουλάμε τη ζωή μας.
 6. Μας κοροϊδεύουν.Δεν τα φάγαμε μαζί.’Ανιση κατανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου.
 7. Δεν είμαστε υποκινούμενοι.
 8. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να διαζειριστούμε καλύτερα την οικονομία μας απ΄αυτό το πολιτικό σύστημα.Πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο και να αρχίσουμε να κάνουμε πράγματα.
 9. Θεματικές συζητήσεις.Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σε κάποια αιτήματα.
 10. Η Ελλάδα έχει να δώσει στην Ευρώπη και το αντίστροφο.Να δείξουμε τον πολιτισμό μας.Άμεση δράση ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
 11. Η παιδεία υποχρηματοδοτείται.Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση δημιούργησαν την κρίση και πρέπει να ανατραπούν.Αιτήματα:Διαγραφή του χρέους,όχι στις απολύσεις,αύξηση μισθών .Οι αποφάσεις να παίρνονται δημοκρατικά.
 12. Να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα .Δήμευση της περιουσίας αυτών που τα έφαγαν.
 13. Αυτό που βιώνουμε γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.Το σύστημα έχει δημιουργήσει εικονικούς εχθρούς.Δόγμα του σοκ.Λεηλατούν τον κοινωνικό πλούτο.Το χρήμα το ελέγχουν οι τράπεζες.Ολόκληρο το σύστημα βασίζεται στο χρέος.Δεν αναγνωρίζουμε τις υπογραφές τους .Δεν αναγνωρίζουμε αυτούς που μας κλέβουν το μέλλον.Κινητοποίηση για το πανευρωπαϊκό κάλεσμα.Το χρέος είναι πρόσχημα για την υποδούλωση των λαών .Ψήφισμα της πλατείας Συντάγματος:Να φύγει  το μνημόνιο.Μπορούμε να χτίσουμε μια άλλη Ευρώπη ,την Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.
 14. Τα ΜΜΕ υποκινούνται απ΄το σύστημα.Η χρεοκοπία είναι υπαρκτή αλλά δεν πρέπει να μας τρομάζει.Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ,να  μην ζούμε με τα θέλω των άλλων.Μείζον πρόβλημα η ανεργία.Πρόταση για συλλογική κουζίνα .Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο .Ο καθένας μπορεί να οργανωθεί τοπικά.
 15. Ζούμε σε μια καθεστωτική φάση.Το κεφάλαιο  εξαπολύει βάρβαρη επίθεση απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας.Αλλαγές σε όλο τον πλανήτη.Πόλεμοι ,γκέτο ,καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων,εξαθλίωση.Στην Ελλάδα αυτός ο πόλεμος διεξάγεται με όπλο τη θηλιά του χρέους με σκοπό την υποθήκευση του λαόυ και τον εργασιακό μεσαίωνα
This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.