Πρακτικά Συνέλευσης 12/7/2011

Πρακτικά Συνέλευσης 12/7/2011

Θέματα που συζητήθηκαν

Θέμα 1ο : Ενημέρωση για το 2ημερο στα πλαίσια του καλέσματος της Λαϊκής Συνέλευσης της 03/07/2011 της Πλατείας για απολογισμό.

-Στα πλαίσια του καλέσματος της Πλατείας Συντάγματος για απολογισμό και συντονισμό όλων των Λαϊκών Συνελεύσεων της Ελλάδος ανταποκρίθηκαν όλες οι Λαϊκές Συνελεύσεις της Χώρας. Ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους για το τι συμβαίνει σε κάθε πλατεία και τι δράσεις έχουν πραγματοποιήσει ως τώρα. Πολλοί από τους αντιπροσώπους υπέβαλαν και πάρα πολύ καλές προτάσεις όπως για παράδειγμα των Αγανακτισμένων Θεσσαλονίκης όπου κάποιος χώρος ο οποίος είναι προς πώληση, πήγανε και τον καθαρίσανε και τον καλλιεργήσανε ενώ τον φυλάνε συνεχώς, με σκοπό να εμποδίσουν την πώληση του. Τα ψηφίσματα και τις προτάσεις τους μπορείτε να τα διαβάσετε στο site της Πλατείας Συντάγματος www.amesi-dimokratia.org .

Ακόμα ζητήθηκε να οριστεί από την Λαϊκή Συνέλευση ένας εκπρόσωπος ο οποίος θα εκπαιδευτεί ώστε να αναρτεί στο site της Πλατείας Συντάγματος www.amesi-dimokratia.org  της αποφάσεις, τα ψηφίσματα, τις δράσεις μας και γενικά να ενημερώνει το  site της Πλατείας Συντάγματος με τα τεκταινόμενα της πλατείας μας.

Τέλος ζητήθηκε η δημιουργία ενός e-mail το οποίο θα τους γνωστοποιήσουμε και με το οποίο θα ερχόμαστε σε επικοινωνία μεταξύ μας.

Θέμα 2ο : Ανάγνωση καταληκτικού κειμένου της 2ημερης διαδικασίας των Λαϊκών Συνελεύσεων της Δευτέρας 11.07.2011 (Επισυνάπτεται)… –

Θέμα 3οΟρισμός συντονιστή ο οποίος θα αναλάβει να ενημερώνει το site της Πλατείας του Συντάγματος www.amesi-dimokratia.org καθώς και δημιουργία email Αγανακτισμένων Πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο για επικοινωνία με τις άλλες πλατείες.

-Για να οριστεί συντονιστής χρειάζεται κόσμος. Να ορίσουμε μια Λαϊκή Συνέλευση μια συγκεκριμένη μέρα και να γίνει κάλεσμα από το blog. Αν χρειαστεί να ορίσουμε μια συγκεκριμένη μέρα που θα πραγματοποιείται η Λαϊκή Συνέλευση. – Ψηφίστηκε.

Θέμα 4οΠρόταση να γίνει κάλεσμα στο blog για την επόμενη Συνέλευση.

-Να τεθούν τα θέματα, να αναρτηθούν στο blog και να ορίσουμε μια ημερομηνία ώστε να έρθουν να τα συζητήσουμε.- Ψηφίστηκε.

– Το blog δεν το διαβάζει ο περίσσιος κόσμος. Να δημοσιευτούν στην εφημερίδα.- Ψηφίστηκε. Tο κάλεσμα για την συνέλευση της Δευτέρας 18-07-2011 εκτός από το blog  να δημοσιευτεί και στα ΜΜΕ για την ενημέρωση περισσότερων πολιτών

Θέμα 5ο : Πρόταση για να πάρουμε μέτρα ώστε να αρχίσουμε να πιέζουμε πχ. Στάση πληρωμών.

-Είναι απογοητευτικό μετά από 2 μήνες να ανακοινώνεται από την Πλατεία Συντάγματος ότι πρέπει να συντονιστούμε. Να πάρουμε ένα μέτρο που να αρχίσουμε να πιέζουμε πχ. Στάση πληρωμών στην ΔΕΗ.

-Θα μας το κόβανε.

-Δεν υπάρχει μαζικότητα.

– Έχετε σκεφτεί ότι δεν έρχεται κόσμος γιατί δεν υπάρχει λόγος; Πρέπει να σταματήσει το  group therapy.

-Κάποιοι πρέπει να μπουν μπροστά και αυτοί είμαστε εμείς.

-Ο κόσμος έχει επαναπαυτεί στον βουλευτή. Τώρα ξαφνικά αλλάξανε τα πράγματα και τώρα δεν ξέρουν πώς να αγωνιστούν.

-Και το χρέος να σβήνανε, σε ένα χρόνο πάλι, θα δανειζόμασταν ξανά και θα είχαμε πρόβλημα.

-Νομίζω ότι αυτή η πρόταση θα ήταν καλό να γίνει σε μία ξεχωριστή συνέλευση όπου θα είναι το μοναδικό θέμα εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε διεξοδικά τις προτάσεις και τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό. – Ψηφίστηκε. Αναβολή ώστε να οργανωθεί θεματική συζήτηση.

Θέμα 6ο : Μεταφορά των Αγανακτισμένων Ρεθύμνου στην Πλατεία Μικρασιατών.

-Να σκεφτούμε την μεταφορά μας στην Πλατεία Μικρασιατών η οποία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Έχει και άλλο κόσμο, νεολαία, οικογένειες, είναι η παιδική χαρά που παίζουν τα παιδιά και μπορούμε να τους τραβήξουμε και αυτούς.

– Θα συμφωνούσα με την λογική ότι «Δεν φεύγουμε, αν δεν φύγουν» και τον χειμώνα δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε εδώ.

-Πράγματι. Εδώ στην πλατεία είναι οι ταξιτζήδες που μας βρίζουν γιατί τους διώχνουμε τους τουρίστες.

-Είναι κόσμος περαστικός, κυρίως από τουρίστες.

-Να ψηφίσουμε να κάνουμε την επόμενη συνέλευση που θα ανακοινώσουμε στο blog εκεί;

-Έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να ανακοινωθεί ως θέμα προς συζήτηση της επόμενης συνέλευσης. – Ψηφίστηκε. Αναβολή για την επόμενη Συνέλευση.

-Αυτό είναι το σωστό διαδικαστικά.

-Μα ως συνέλευση μπορούμε να ψηφίσουμε εμείς. Οι άλλοι ας είχαν έρθει.

-Δεν γνώριζαν τα θέματα. Είμαστε λίγοι.

Θέμα 7ο : Πρόταση για ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση, το Μεσοπρόθεσμο και την Δανειακή Σύμβαση.

-Θέλω να προτείνω να γίνει μια ενημέρωση σχετικά με το μνημόνιο και να εκτυπωθούν αντίγραφα ώστε να την διαβάσουμε και να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται.

-Το μνημόνιο έχει 88 σελίδες, το Μεσοπρόθεσμο 16 σελίδες και ο Εφαρμοστικός Νόμος 73 σελίδες. Είναι αδύνατον να βγουν τόσες σελίδες σε αντίτυπα. Και είναι δύσκολο να αναγνωστούν τόσες σελίδες.

-Προτείνω να γίνει μια Συνέλευση ή δύο με μοναδικό θέμα αυτό όπου θα πούμε τα κύρια σημεία, ώστε να ενημερωθούμε όλοι. Ψηφίστηκε. Αναβολή ώστε να οργανωθεί θεματική συζήτηση.

Θέμα 8ο : Καθορισμός ημέρας και ώρας για το κάλεσμα της επόμενης Συνέλευσης.Ψηφίστηκε για Δευτέρα 18/07/2011 και ώρα 21:00.

Θέμα 9ο : Πρόταση να ανακοινώνονται τα θέματα προς συζήτηση της επόμενης Λαϊκής Συνέλευσης στο blog.

-Έχω και εγώ να θέσω δυο θέματα προς ψήφιση. Τα θέματα που θα συζητιούνται στην Λαϊκή Συνέλευση να ανακοινώνονται στο blog ώστε όποιος θέλει να παραβρίσκεται. Αυτά θα καθορίζονται στην προηγούμενη Λαϊκή Συνέλευση. – Ψηφίστηκε.

Θέμα 10ο : Πρόταση να ξεκινάει η Λαϊκή Συνέλευση την ώρα που καθορίζεται και να μην περιμένουμε για προσέλευση περισσότερου κόσμου.

-Θεωρώ ότι θα πρέπει η Λαϊκή Συνέλευση να ξεκινάει την ώρα που καθορίζεται και να μην περιμένουμε την προσέλευση περισσότερου κόσμου. Δηλαδή όταν ορίζουμε ότι θα ξεκινήσει στις 21:00, θα ξεκινήσει τότε, και όποιος έρθει αργότερα ας παρακολουθήσει από το σημείο που φτάνει η Συνέλευση. –Ψηφίστηκε.

-Ναι είναι πολύ σωστό. Ο περισσότερος κόσμος φεύγει πριν ξεκινήσει η Συνέλευση γιατί κουράζεται να περιμένει.

 

This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.