Πρακτικά Συνέλευσης 18/7/2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  18/7/2011

Θέματα που συζητήθηκαν

Θέμα 1ο : Ενημέρωση για το 2ημερο στα πλαίσια του καλέσματος της Λαϊκής Συνέλευσης της 03/07/2011 της Πλατείας Συντάγματος για απολογισμό.

 

Έγινε παρουσίαση με προβολέα, φωτογραφιών που τραβήχτηκαν καθώς και ηχητικού αποσπάσματος της Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος.

 

Θέμα 2ο : Ορισμός Συντονιστή ο οποίος θα αναλάβει να ενημερώνει το site της Πλατείας του Συντάγματος www.amesi-dimokratia.org καθώς και δημιουργία email Αγανακτισμένων Πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο για επικοινωνία με τις άλλες πλατείες.

Απόφαση

Ορίστηκε τριμελής ομάδα εργασίας, άμεσα ανακλητή, η οποία θα αναρτά στην ιστοσελίδα της Πλατείας Συντάγματος και θα δημιουργήσει το e-mail. Επίσης θα είναι σε επικοινωνία με την Πλατεία Συντάγματος.

Η ομάδα αυτή θα αναρτά στο site της Πλατείαs Συντάγματος μόνο ότι αποφασίζει η Συνέλευση.

 

Για την τριμελής ομάδα εργασίας, αυτοπροτάθηκαν οι:

Δημήτρης

Κούλα

Κατερίνα

Και έγιναν δεκτοί.

 

Το e-mail θα διατηρήσει το όνομα του blog δηλαδή το Αγανακτισμένοι Ρέθυμνο επειδή δεν υπήρχε αρκετός κόσμος ώστε να αλλαχθεί το όνομα.

 

Θέμα 3οΚαθορισμός ημέρας και ώρας όπου θα πραγματοποιείται η Λαϊκή Συνέλευση για το διάστημα του Καλοκαιριού.

Απόφαση

Ορίστηκε καθημερινή παρουσία στην πλατεία από όσους μπορούνε. Για τα διάφορα ζητήματα που εμφανίζονται, να γίνεται ένας κύκλος συζητήσεων και να ορίζεται Γενική Συνέλευση για τα θέματα που πρέπει να παρθεί απόφαση.

Κυρίως όμως, να διευρυνθεί το περιεχόμενο των συζητήσεων ώστε να αφορά περισσότερο κόσμο. Να πραγματοποιούνται θεματικές συζητήσεις, προβολές και δράσεις με περιεχόμενο και νόημα κάθε βδομάδα. Το εκάστοτε εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα αποφασίζεται  από την προηγούμενη εβδομάδα, από όποιους παραβρίσκονται στην πλατεία.

 

Θέμα 4οΜεταφορά της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας, στην πλατεία Μικρασιατών.

Απόφαση

Αφού αναπτύχθηκαν οι θέσεις, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14 Ναι και 10 Όχι. Τελικά, επειδή δεν υπήρχε ισχυρή πλειοψηφία η Λαϊκή Συνέλευση θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θέμα 1ο : Ενημέρωση για το 2ημερο στα πλαίσια του καλέσματος της Λαϊκής Συνέλευσης της 03/07/2011 της Πλατείας για απολογισμό.

Συζήτηση

Το Σαββατοκύριακο ανέβηκε στην Πλατεία Συντάγματος ένα μέλος των Αγανακτισμένων της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη στα πλαίσια του καλέσματος που έκανε η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας του Συντάγματος σε όλες τις πλατείες της χώρας, για Πανελλαδικό Απολογισμό. Παραβρέθηκε στη Λαϊκή Συνέλευση του Σάββατου 09.07.2011 ενώ στην Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής 10.07.2011 παραβρέθηκαν άλλα μέλη που βρίσκονταν επίσης Αθήνα.

Εκεί έγινε ενημέρωση στην Πλατεία Συντάγματος για την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Σε γενικές γραμμές αναφέρθηκε  που γίνονται οι Συνελεύσεις μας, τι ώρα, πότε ξεκίνησαν οι Λαϊκές Συνελεύσεις, αναφέρθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Δήμαρχο και την δική μας αντίδραση, και τέλος έγινε αναφορά στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουμε ξεκινήσει ως Αγανακτισμένοι Ρεθύμνου.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αντιπρόσωποι από όλες τις Λαϊκές Συνελεύσεις της Κρήτης.

Την Κυριακή 10/07/2011, δόθηκε ραδιοφωνική συνέντευξη ως μέλος των Αγανακτισμένων της πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη του Ρεθύμνου στην εκπομπή «Λίγο Ελλάδα ακόμη» με την Ντίνα Μπατζιά του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», μαζί με άλλους δυο εκπροσώπους άλλων πλατειών. Των Αγανακτισμένων Καλαμάτας και της Λαϊκής Συνέλευσης Πάτρας. Η συνομιλία είναι μαγνητοφωνημένη και όποιος θέλει μπορεί να την ακούσει.

Στα πλαίσια του συντονισμού των πλατειών μεταξύ τους, ζητήσανε από κάθε Λαϊκή Συνέλευση να δηλώσουμε στην ομάδα χαρτογράφησης, σε ποια Πλατεία γίνεται η Συνέλευση, τι ώρα, κάθε πότε, καθώς και το blog της Λαϊκής Συνέλευσης.

Επίσης ζητήσανε e-mail. Όπως τόνισαν από το media center, αν δεν έχουμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε και να τους ενημερώσουμε, ώστε να μας ενημερώνουν και να υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ μας.

Τέλος, ζητήσανε να εκλεγεί ένας αντιπρόσωπος από την Λαϊκή μας Συνέλευση, ο οποίος θα εκπαιδευτεί ώστε να ενημερώνει την επίσημη ιστοσελίδα της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας του Συντάγματος για κάθε δράση μας, ανακοίνωση, ψηφίσματα και Πρακτικά Λαϊκών Συνελεύσεων.

Τώρα… Ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία μπορείτε να τα διαβάσετε και στο επίσημο site της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας του Συντάγματος το οποίο είναι http://www.amesi-dimokratia.org/ (Ανακοινώσεις).

Υπόψη ότι ενημερώθηκε και η ιστοσελίδα

http://real-democracy.gr/(Πρακτικά)
αν και ενημερώνεται επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της επίσημης ιστοσελίδας τους. Σύμφωνα με το Media Center της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας του Συντάγματος, όταν πρωτοήρθαν στην πλατεία του Συντάγματος χρησιμοποίησαν την ιστοσελίδα http://real-democracy.gr/ η οποία προϋπήρχε, σαν μέσο ανάδειξης των αιτημάτων τους και των θέσεων τους. Επίσης μπορείτε να τα διαβάσετε και στους πίνακες ανακοινώσεων της Πλατείας μας.

 

Θέμα 2ο : Ορισμός Συντονιστή ο οποίος θα αναλάβει να ενημερώνει το site της Πλατείας του Συντάγματος www.amesi-dimokratia.org καθώς και δημιουργία email Αγανακτισμένων Πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο για επικοινωνία με τις άλλες πλατείες.

Συζήτηση

– Να οριστεί ομάδα εργασίας ώστε αν ένας δεν μπορεί να μπορεί άλλος. – Ψηφίστηκε.

– Πόσο συχνά θα γίνεται; – Όποτε θα έχουμε κάτι που θα θέλουμε να ενημερώσουμε την Πλατεία Συντάγματος.

– Θα πρέπει να είναι κάποιος που γνωρίζει από Η/Υ.

– Επίσης θα πρέπει να έχουν όρεξη, χρόνο και παρουσία εδώ.

– Μια λύση είναι να γίνεται feed αυτόματα στην Αθήνα. Μια δεύτερη λύση είναι να φτιαχτεί στον δικό μας ιστότοπο ένας χώρος.

– Ότι λέμε στο site να ενημερώνεται και η Πλατεία Συντάγματος. Θα πρέπει να γίνει αναδιαμόρφωση του site.

– Να αναρτούνται μόνο ότι αποφασίζει η Συνέλευση. Άμεσα ανακλητά τα άτομα που θα αναλάβουν αυτή την δουλειά. – Ψηφίστηκε.

– Για την δημιουργία e-mail τι όνομα θα βάλουμε;

Προτάσεις:

– Αγανακτισμένοι Ρέθυμνο.

– Λαϊκή Συνέλευση Ρεθύμνου.

– Επειδή δεν υπάρχει αρκετός κόσμος να παραμείνει όπως έχει δηλ. Αγανακτισμένοι Ρέθυμνο. – Ψηφίστηκε.

 

Θέμα 3οΚαθορισμός ημέρας και ώρας όπου θα πραγματοποιείται η Λαϊκή Συνέλευση για το διάστημα του Καλοκαιριού.

Συζήτηση

– Αν ερχόμαστε καθημερινά θα πρέπει να υπάρχει η υποδομή. Θα μπορούσαμε να ερχόμαστε 1 μέρα ή μερικές μέρες την εβδομάδα.

– Να ερχόμαστε κάθε μέρα και κάθε Κυριακή να γίνεται Συνέλευση.

– Εάν καθοριστεί μόνο μία μέρα ή δύο αποκλείεις τον κόσμο που θέλει να έρθει και δεν μπορεί να έρθει τις συγκεκριμένες ημέρες.

– Για να δώσουμε μια ώθηση θα πρέπει να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο των συζητήσεων. Και όχι μόνο διαδικαστικά. Να γίνουν συζητήσεις, προτάσεις πρακτικές, προβολές βίντεο και εκδηλώσεις. –

– Ήδη έχει συζητηθεί να οργανωθούν θεματικές συζητήσεις όπου θα γίνεται ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, όπου θα γίνονται προτάσεις και θα υλοποιούνται. Για παράδειγμα να γίνει ενημέρωση πάνω στη δανειακή σύμβαση και τον Εφαρμοστικό Νόμο αλλά και να γίνει θεματική συζήτηση με σκοπό να γίνουν προτάσεις ώστε να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας και να αντιδράσουμε δυναμικά όπως για παράδειγμα το κίνημα δεν πληρώνω.

– Να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο των συζητήσεων. Να δούμε όμως πρώτα αν αλλάξουμε πλατεία. Αλλά και τότε θα πρέπει να ήμαστε παρόν. Αν αραιώσουμε την καθημερινή παρουσία μας, θα αραιώσει και η παρουσία του κόσμου περισσότερο.

– Να ερχόμαστε κάθε μέρα αλλά να έχει ουσία. Αν ερχόμαστε μόνο για να συζητούμε και δεν αποφασίζουμε, δεν έρχομαι.

– Και η σιωπηλή παρουσία έχει ουσία.

– Μπορούμε να ερχόμαστε καθημερινά όσοι μπορούνε, να κάνουν συζήτηση και να ετοιμάζουν τα θέματα προς ψήφιση και να οριστούν δυο μέρες που θα γίνεται Γενική Συνέλευση και θα παίρνονται οι αποφάσεις.

*Η συζήτηση σταμάτησε για να αποφασιστεί πρώτα το θέμα της μεταφοράς στην Πλατεία Μικρασιατών ή αν θα παραμείνουμε στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, και συνεχίστηκε μετά την απόφαση αυτή.

– Κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Αν όχι ο χώρος, οι ενέργειες μας.

– Εγώ δεν μπορώ να εργαστώ στις ομάδες εργασίας. Έρχομαι εδώ γιατί θέλω να ενημερώνομαι γιατί γίνεται για την πατρίδα μου και την πονάω.

– Να γίνονται και προτάσεις εκτός από δράσεις. Η άλλη πλατεία έχει κόσμο που θα μπορούσαμε να πάρουμε μαζί μας.

– Χρειάζεται πληροφόρηση και ενημέρωση. Ξέρουμε γενικά για το τι γίνεται. Όχι λεπτομέρειες.

– Στην Γαλλία που συζητούσα με κάποιους δικούς μου μαζεύονται μία φορά την εβδομάδα και συζητάνε για ένα συγκεκριμένο θέμα μέχρι να πάρουν μία απόφαση. Έπειτα μαζεύονται από όλα τα γύρω χωριά και συζητάνε ξανά το θέμα αυτό μέχρι να καταλήξουν σε μία απόφαση συνολική την οποία και υλοποιούνε.

– Να γίνονται λιγότερες Συνελεύσεις. Να γίνονται Συνελεύσεις όταν δεν έχουμε θεματικές. Για παράδειγμα κάθε Τρίτη να γίνεται προβολή ταινίας, κάθε Πέμπτη να γίνονται θεματικές και να καλούνται ομιλητές.

– Οι ταινίες μπορούν να επαναλαμβάνονται ώστε κάποιος που δεν την έχει δει, να τη δει. Για τις διάφορες δράσεις που θα γίνονται, θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση και μέσω facebook.

– Να έχουμε καθημερινή παρουσία. Όταν εμφανίζονται κάποια ζητήματα, να γίνεται ένας κύκλος συζητήσεων και όταν κάποια θέματα θέλουν απόφαση, να ορίζεται μία Γενική Συνέλευση. Όταν όμως προτείνει κάποιος κάτι θα πρέπει να είναι και παρόν στην υλοποίηση της απόφασης.

– Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά για αυτούς που δεν έρχονται στην πλατεία γιατί έχουμε περάσει όλοι πολλά και πρέπει να ξεκουραστούμε κιόλας.

– Να είμαστε καθημερινά γιατί αν κάνουμε την Συνέλευση 2 μέρες μόνο θα αποκλειστεί κάποιος. Η παρουσία μας είναι που μετράει και ας μη γίνεται και κάθε μέρα Συνέλευση.

– Οι δράσεις της επόμενης εβδομάδας ποιες θα είναι; – Θα οριστούν αύριο 19.07.2011.

 

Θέμα 4οΜεταφορά της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας, στην πλατεία Μικρασιατών.

Συζήτηση

– Προτείνω να πάμε στην Πλατεία Μικρασιατών γιατί εκεί είναι νεολαία και οικογένειες και περισσότερος κόσμος. Εκεί είναι το κέντρο της πόλης ενώ εδώ ήμαστε η ατραξιόν.

– Να μείνουμε εδώ. Εκεί είναι οικογένειες και θα έρχονται τυχαία.

– Η άλλη πλατεία είναι μέχρι τις 10:00. Μετά τις 10:00, ο κόσμος δεν είναι κατάλληλος.

– Νομίζω ότι η χωροθέτηση δεν είναι απαραίτητη. Ερχόμαστε για κάποιον σκοπό. Θα πρέπει να γίνουν δράσεις και να αφορούν περισσότερο κόσμο.

– Θεωρώ ότι ούτε στα Χανιά, ούτε στο Ηράκλειο αλλάξανε πλατεία. Η αλλαγή πλατείας είναι δείγμα αδυναμίας. Εδώ (στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη) δεν χρειάζεται να παλεύουμε για τον χώρο μας. Εδώ υπάρχει μία άπλα που δεν υπάρχει στην πλατεία Μικρασιατών.

– Οι δράσεις θα φέρουν τον κόσμο. Το θέμα της πλατείας είναι το μικρότερο. Δράσεις και Συμμετοχή.

– Εδώ είναι προτιμότερα. Αν οργανωθεί, ο χώρος προσφέρεται καλύτερα. Απλά δεν αναπτύσσουμε θέματα.

– Μία μέρα εδώ και μία εκεί.

– Μπορούμε να πάμε και δοκιμαστικά 1 εβδομάδα. Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι εκεί μπορεί να έχουν διοργανωθεί και εκδηλώσεις του Δήμου.

– Αν κάνουμε μία κουβέντα ανάμεσα στις 2 πλατείες, η πλατεία Μικρασιατών είναι ένας κοινωνικοποιημένος χώρος.  Εδώ πριν έρθουμε εμείς, είχε μόνο τουρίστες. Η άλλη πλατεία είναι πιο ζωντανή. Βέβαια τώρα υπάρχει κόσμος και έχει καθιερωθεί ως πλατεία μας. Το σημαντικό είναι να αναπτύξουμε δράσεις. Δ εν θα πάμε σε ένα μέρος με την λογική του ψαρά. Δηλαδή να ψαρέψουμε κόσμο. Θα πρέπει να έχει νόημα για τον κόσμο. Επίσης θα πρέπει να προβλέψουμε χώρο για τον Χειμώνα γιατί δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε εδώ.

       ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

 Έναρξη Λαϊκής Συνέλευσης 22:10

Τέλος Λαϊκής Συνέλευσης 24:00

Προσήλθαν 27 άτομα.

 

 

This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.