ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 03/09/2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  03/09/2011

Θέματα που συζητήθηκαν

Θέμα 1: Ενημέρωση για τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Απόφαση

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται προβολές Ντοκιμαντέρ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και να ενημερώνεται ο κόσμος για τις πολιτικές εξελίξεις. Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας από την πλατεία η οποία πραγματοποίησε εξόρμηση στα μαγαζιά εστίασης του Ρεθύμνου για να μαζευτούν μερίδες φαγητού για τους άπορους της πόλης μας καθότι το καλοκαίρι  σταματούσαν τα συσσίτια της εκκλησίας για δυο μήνες, ενώ τώρα η ίδια ομάδα μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έως σήμερα πέρασαν νομοσχέδια όπως αυτό της παιδείας όπου ιδιωτικοποιούν και μετατρέπουν τα Πανεπιστήμια σε οίκους εμπορίου, τους είδαμε να καταργούν το Πανεπιστημιακό Άσυλο, και κυρίως να υποβαθμίζουν τα Πανεπιστημιακά Πτυχία σε πτυχία χωρίς αντίκρισμα και την μόρφωση σε «κατάρτιση».

Ένας μεγάλος αριθμός των σχολείων έχουν κλείσει, βιβλία να μην υπάρχουν, να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε δασκάλους, εκπαιδευτικό υλικό. Να κλείνουν τμήματα ένταξης.

Είδαμε στην υγεία ο υπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Λοβέρδος, να ανακοινώνει ότι οι συντάξεις των ψυχικά ασθενών οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε ψυχιατρικά ιδρύματα, θα παρακρατούνται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τα ιδρύματα. Είδαμε επίσης να πωλούνται κλίνες των δημόσιων νοσοκομείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες μειώνοντας τις είδη λίγες κλίνες των νοσοκομείων σε ακόμα λιγότερες με μόνους κερδισμένους τις ασφαλιστικές και όχι τον λαό που πληρώνει την δημόσια υγεία δύο φορές. Με τους φόρους του, και τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Τώρα τον Σεπτέμβρη επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι έχουμε μόνο μία επιλογή. Να μαζικοποιήσουμε το κίνημα αντίδρασης απέναντι στα μέτρα που μας επιβάλλουν με μόνο σκοπό την περαιτέρω εξαθλίωση μας.

Θέμα 2: Προτάσεις για ενέργειες του κινήματος των Αγανακτισμένων τώρα το Σεπτέμβρη.

Απόφαση

Να δημιουργηθεί κλιμάκιο  που θα γυρίσει τα χωριά να συζητήσει με τον κόσμο και να μοιραστεί κάποιο φυλλάδιο ώστε να τους προτρέψουμε να κάνουν και αυτοί τις δικές τους πλατείες. (Ψηφίστηκε)

Να μαζευτούν γονείς, δάσκαλοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και εμείς και να πάμε την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς στην πρωτοβάθμια  και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να απαιτήσουμε βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό και δασκάλους για τα σχολεία μας. (Αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με τους δασκάλους και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ώστε να οργανωθεί κάτι τέτοιο)

Την Τετάρτη θα γίνει συνέλευση των φοιτητών της πόλης και καλείται η κοινωνία και οι αγανακτισμένοι να υποστηρίξουν την όποια απόφαση πάρουν. (Ψηφίστηκε)

Πρόταση αλλαγής της ονομασίας του κινήματος από «Αγανακτισμένους» σε «Αποφασισμένους». (Ξεχάστηκε. Θα συζητηθεί στην επόμενη Συνέλευση)

Να προωθήσουμε το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο Ρέθυμνο. (Αναβλήθηκε η απόφαση για αργότερα.)

Να μαζευτούν τα «ραβασάκια» της εφορίας και να τους τα στείλουμε πίσω με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους». (Θα πρέπει να έχει σιγουρευτεί η μαζικότητα. Θα εξεταστεί ξανά)

Ενόψει της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, να γίνει συγκέντρωση την Πέμπτη 08/09/2011 αντί στην πλατεία, στο Δημαρχείο, ώρα 18:00 όπου θα μοιραστεί κείμενο – κάλεσμα το οποίο θα καλεί στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 10/09/2011. Εκτός από το μοίρασμα του κειμένου καλέσματος θα υπάρχει και μικροφωνική. (Ψηφίστηκε)

Να δημιουργηθεί ομάδα που θα ετοιμάσει το κείμενο – κάλεσμα της Πέμπτης. (Ψηφίστηκε)

Να γίνει πορεία το Σάββατο 10/09/2011 στις 20:30 το βράδυ. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη . (Ψηφίστηκε)

Πρόταση να γίνει συνεννόηση με τις άλλες πλατείες της χώρας ώστε αντί για να γίνει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη όπως περιμένουν να γίνει στο Σύνταγμα ή εφόσον δεν μπορούμε να πάμε εκτός Κρήτης να κάνουμε κατάληψη κάποιου χώρου. (Δεν συζητήθηκε)

ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

This entry was posted in Πρακτικά Συνελεύσεων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.